tag:blogger.com,1999:blog-3953201113165246655.post5850138042422843987..comments2023-08-15T20:21:05.663+08:00Comments on Semangkuk Soup dan Secawan Kopi: Acuan bahulu/kemboja tidak melekat.bdariahttp://www.blogger.com/profile/03060104129272331409noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-3953201113165246655.post-14340345423169048072015-02-13T00:49:29.291+08:002015-02-13T00:49:29.291+08:00Beberapa jam tu berapa lma.?.berapa jam..Beberapa jam tu berapa lma.?.berapa jam..Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08632563583226242174noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3953201113165246655.post-11445891967806614612011-11-09T22:44:14.683+08:002011-11-09T22:44:14.683+08:00Mama sy baru belajar buat bahulu. bahulu dia asyik...Mama sy baru belajar buat bahulu. bahulu dia asyik duk melekat smpai dia tension.so, sy dh bg petua ni kt dia.. harap2 menjadi la.. kalo ada apa2, sy tanya kt sini lg.. thank u..callisterhttp://callister.berceloteh.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3953201113165246655.post-79718264723272449862011-04-30T13:41:27.025+08:002011-04-30T13:41:27.025+08:00Bagusnye ada petua ni,selamat la nanti klu buat ku...Bagusnye ada petua ni,selamat la nanti klu buat kuih baulu..thanks.rahelhttps://www.blogger.com/profile/04574710074315270212noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3953201113165246655.post-34498642391579331042011-04-16T21:33:26.905+08:002011-04-16T21:33:26.905+08:00SR HMC, untuk langkah ke 5, acuan tu dipanaskan ba...SR HMC, untuk langkah ke 5, acuan tu dipanaskan bagi tujuan nak keringkan air sahaja so tak masukkan minyak lagi. lepas acuan betul2 kering barulah masukkan minyak.bdarianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3953201113165246655.post-12380593703790267582011-04-14T14:13:03.456+08:002011-04-14T14:13:03.456+08:00salam...semasa panaskan...dlm oventu perlu ltk min...salam...semasa panaskan...dlm oventu perlu ltk minyak masak tak?...tq~SR Home Made Chocolate~https://www.blogger.com/profile/07161881991800561615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3953201113165246655.post-8552705572260284942011-02-10T09:52:38.950+08:002011-02-10T09:52:38.950+08:00Salam kembali Am, acuan yang dah digunakan boleh i...Salam kembali Am, acuan yang dah digunakan boleh ikut langkah akhir tu. Masukkan minyak dalam lubang acuan dan kemudian panaskan selama beberapa jam dgn suhu 60-70C. Cara nie dibuat oleh chef Noraini masa mengajar kelas bahulu. Chef asma guna asam jawa. So saya combine dua petua nie dan cuba....hasilnya memang elok.bdariahttps://www.blogger.com/profile/03060104129272331409noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3953201113165246655.post-14490768448193980792011-01-24T14:39:59.367+08:002011-01-24T14:39:59.367+08:00salam bdaria, bagus juga petu ni ya, t/kasih atas ...salam bdaria, bagus juga petu ni ya, t/kasih atas info yg brguna ni, tapi acuan dh diguna boleh juga ke buat cam ni..? oven brkarat tu tandanya mmg rajin memasak..!Kak Amhttps://www.blogger.com/profile/00919799611890814473noreply@blogger.com